Slovenija
25828 ogledov

Tragedija na slovenskih cestah: voznik umrl na kraju nesreče

Prometna nesreča policija triopan Policija
V prometni nesreči na primorski avtocesti, v kateri je bilo po prvih podatkih samoudeleženo tovorno vozilo s cisterno, je umrl 33-letni voznik iz Bosne in Hercegovine, so sporočili s PU Ljubljana.

Kot je sporočila Policija, se je glede na do sedaj znane informacije 33-letni voznik, državljan Bosne in Hercegovine z bivanjem v Sloveniji, v nesreči na primorski avtocesti pred izvozom Brezovica v smeri Ljubljane tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Policija je še zapisala, da je do prometne nesreče prišlo, ker voznik ni vozil po sredini prometnega pasu in je zavil v desno preko odstavnega pasu v obcestni jarek, kjer se je tovorno vozilo s polpriklopnikom zaradi brežine prevrnilo na desno tako, da je obstalo na strehi vozila in polpriklopnika, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu.

"Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo," so sporočili s PU Ljubljana.

Interventne službe so na kraju odpravile posledice prometne nesreče, kjer je bilo poleg odstranitve tovornega vozila potrebno tudi prečrpavanje goriva iz cisterne. Do posledic za okolje oziroma do izlitja ni prišlo. Avtocesta je bila najprej zaprta, nato pa je bil promet do 14. ure oviran in je potekal zgolj po prehitevalnem pasu.

Avtocesta je trenutno odprta, policisti skrbijo, da bo promet čim prej normalno stekel. Zaradi nesreče je na avtocesti nastal dolg zastoj, zastoji so se nato pojavili tudi na regionalnih cestah, kjer je bil možen obvoz. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Naklonsky 07:47 06.maj 2024.

    Eden tistih čudin voznikov z BMW-jem in KP registracijo?

  • zalutaliputnik 06:49 06.maj 2024.

    Ne morem verjet ko prebiram komentarje,pa tukaj se gre za človeško življenje,kaj je z vami ljudje ne premorete sočutja samo sovraštvo vas je to se lahko zgodi vsakemu ne glede na to ali je Slovenec,ali Bosanec ali Hrvat ali Srb ...prikaži več ali Pakistanec,kako ste lahko takšni,zakaj je takoj da je bral SMS ali tik tokal Kaj pa če je bil preobremenjen,kaj če je vozil dan prej 16 ur,ali pa je v tednu pred tem imel delovno aktivnih 70 ur, kaj vozniki osebnih avtomobilov ne pišejo SMS ,

  • sandi76 19:27 05.maj 2024.

    Branje SMS-ov ?